Što posjetiti

Što posjetiti
shadow

Što posjetiti

U samom mjestu preporučamo obilazak spomenika sakralne baštine te uspeti se na brdo Sv. Nikole i pogledati ostatke utvrde Jurjevgrad, staro groblje i vidikovac s kojeg se pruža predivna panorama, s jedne strane na arhipelag i NP Kornati u daljini te s druge strane na Tribunj i dio šibenske rivijere.

Za potpun doživljaj tipičnog dalmatinskog mjesta svakako je potrebno prošetati starim, uskim uličicama poluotoka koje odišu poviješću te u nekom od lokalnih ugostiteljskih objekata kušati domaće riblje specijalitete.

I zaleđe mjesta prošarano suhozidima, maslinama i vinovom lozom odiše autentičnim dalmatinskih štihom i pruža dobar pregled Tribunja i naselja Sovlje, pogotovo ako se krene u istraživanje okolice Maslinskim putima.

U njihovoj neposrednoj blizini, ponad novog tribunjskog groba uređen je križni put do kapelice sv. Roka te Kugine stope, vidikovaca na vrhu brda Križine koji imaju povijesni značaj za stanovništvo i s kojih se pruža najljepši panoramski pogled na cjelokupnu okolicu s pripadajućim otocima.

Kad ste već na moru, ne propustite obići te otoke i njihove skrovite uvale, a svakako na obližnjem Logorunu posjetite rezervat magaraca. Ovo su samo neki od dijelova slagalice koja čini „osjećaj Tribunja” kod gosta. Na Vama je da ih sakupite (što više) sve i pritom uživate.